1-3-09 --Κατάθεση αιτήματος στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την επικαιροποίηση και τον επανασχεδιασμό διαφόρων κτιριοδομικών κανονισμών λόγω της αύξησης του μέσου ύψους του σωματικού αναστήματος των Ελλήνων τις τελευταίες δεκαετίες.

Πήγαινε κάτω

1-3-09 --Κατάθεση αιτήματος στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την επικαιροποίηση και τον επανασχεδιασμό διαφόρων κτιριοδομικών κανονισμών λόγω της αύξησης του μέσου ύψους του σωματικού αναστήματος των Ελλήνων τις τελευταίες δεκαετίες.

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Μαρ 05, 2009 9:23 am

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΨΗΛΟΣΩΜΩΝ
( Αρ.απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών : 6451 στις 14/12/06 )
Εδρα : Σωτήρη Πέτρουλα 3, Ανω Λιόσια, Νομός Αττικής , Τ.Κ.:13341
Τηλ.: 210 2486041-5 Φαξ : 210 2474080 Κιν. : 6944580770
site:www.tallclub.gr email : info@tallclub.grΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1 / 3 / 09
--Κατάθεση αιτήματος στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την επικαιροποίηση και τον επανασχεδιασμό διαφόρων κτιριοδομικών κανονισμών λόγω της αύξησης του μέσου ύψους του σωματικού αναστήματος των Ελλήνων τις τελευταίες δεκαετίες.

--Επικοινωνία με τα τμήματα Εργονομίας διαφόρων πανεπιστημίων στην Ελλάδα αναζητώντας την συμβολή και παρέμβασή τους.

--Αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη στον κύκλο ποιότητας ζωής.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υψηλόσωμων κατέθεσε στον υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ (αρ.πρωτ. 816 – 17/2/09 ) αίτημα για την Επικαιροποίηση και επανασχεδιασμό διαφόρων κτιριοδομικών κανονισμών λόγω της αύξησης του μέσου ύψους του σωματικού αναστήματος των Ελλήνων τις τελευταίες δεκαετίες.

(Δεκάδες κτιριοδομικοί κανονισμοί δημιουργούν δυσκολίες διαβίωσης και διακίνησης, αντιβαίνουν τους σύγχρονους αρχές της επιστήμης της εργονομίας, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων και πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα ασφάλειας.)Ταυτόχρονα κατάθεσε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη στον Κύκλο ποιότητας ζωής ( αρ.πρωτ 3795 -24/2/2009 ) ενώ επικοινωνεί με τα τμήματα Εργονομίας διαφόρων πανεπιστημίων στην Ελλάδα για αναζητώντας την συμβολή και παρέμβαση τους .Σας παραθέτουμε το ανάλογο κείμενο:ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΨΗΛΟΣΩΜΩΝ
( Αρ.απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών : 6451 στις 14/12/06 )
Εδρα : Σωτήρη Πέτρουλα 3, Ανω Λιόσια, Νομός Αττικής , Τ.Κ.:13341
Τηλ.: 210 2486041-5 Φαξ : 210 2474080 Κιν. : 6944580770
site:www.tallclub.gr email : info@tallclub.gr


ΑΡ.ΠΡΩΤ. 108

ΠΡΟΣ τον Υπουργό του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ κ. Γεώργιο Σουφλιά

Κοιν: - προς το τμήμα Εργονομία του τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και
Έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνειου
- προς το τμήμα Εργονομίας του τμ. Βιομηχανικής Διοίκησης και
Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς
- προς την Ελληνική Εταιρεία ΕργονομίαςΘΕΜΑ:

«Επικαιροποίηση και επανασχεδιασμός διαφόρων κτιριοδομικών κανονισμών λόγω της αύξησης του μέσου ύψους του σωματικού αναστήματος των Ελλήνων τις τελευταίες δεκαετίες. Δεκάδες κτιριοδομικοί κανονισμοί δημιουργούν δυσκολίες διαβίωσης και διακίνησης, αντιβαίνουν τους σύγχρονους νόμους της επιστήμης της εργονομίας, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων και πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα ασφάλειας.»


Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΨΗΛΟΣΩΜΩΝ απαρτίζεται από μέλη με ύψος αναστήματος πάνω από 1,88 μ. για τους άντρες και πάνω από 1,78 μ. για τις γυναίκες.

Πάρα πολλά από τα μέλη του συλλόγου μας, όπως και οποιοδήποτε υψηλόσωμος έλληνας πολίτης ή ξένος τουρίστας, αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερες δυσκολίες διαβίωσης και διακίνησης σε κτιριακούς χώρους οποιαδήποτε χρήσης ή πεζοδρόμια από δεκάδες κατασκευές σε χαμηλό ύψος ( πόρτες, ανελκυστήρες, μηχανολογικοί εξοπλισμοί, πινακίδες, εξώστες, λουτρά, κουζίνες, σκαλοπάτια κ.α. ).Ανάλογες δυσκολίες δημιουργούνται και σε χώρους συνάθροισης ατόμων όπου ο καθαρός όγκος που αναλογεί σε κάθε άτομο είναι πλέον αρκετά μικρός ...

Δυστυχώς ο ίδιος ο κτιριοδομικός κανονισμός επιτρέπει κατασκευές, οι οποίες εμφανίζονται πλέον σαν ιδιότυπες σύγχρονες μορφές Προκρούστη ! ! ! Έτσι μαζί με τις συνηθισμένες κακοτεχνίες και αυθαιρεσίες αλλά και τη σοβαρότατη αύξηση του μέσου ύψους του σωματικού αναστήματος των Ελλήνων δημιουργούνται προβλήματα ασφάλειας και συνθήκες σημαντικής υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής αρκετών πλέον πολιτών και όχι μόνο υψηλόσωμων. Οι συνθήκες δε αυτές θα είναι ακόμα χειρότερες και επικίνδυνες για τις επόμενες γενιές, μιας και αναμένετε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του μέσου ύψους του σωματικού αναστήματος.


Αγαπητέ κ Υπουργέ,

Είμαστε σίγουροι, πως είναι απολύτως κατανοητό , πως η επικαιροποίηση του κτιριοδομικού κανονισμού είναι πλέον επιβεβλημένη και από τους σύγχρονους νόμους της επιστήμης της εργονομίας. Γι’ αυτό παρακαλούμε όπως οι υπηρεσίες σας ή κάποια επιτροπή του υπουργείου σας επιβεβαιώσουν τα παραπάνω και δώσουν την κατάλληλη λύση.

Επιπλέον σαν εθελοντές είμαστε στη διάθεση για οποιαδήποτε συζήτηση και παροχή πληροφοριών για δεκάδες ζητήματα που βιώνουμε καθημερινά σε σχέση με τους κτιριοδομικούς κανονισμούς.
Με εκτίμηση


Ο πρόεδροςΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ


**Σας επισυνάπτουμε δυο σημαντικές δημοσιευμένες έρευνες για την σημαντική αύξηση του μέσου ύψους του σωματικού αναστήματος των Ελλήνων τις τελευταίες δεκαετίες και μια χαρακτηριστική περίπτωση κτιριοδομικού κανονισμού αυτού της πόρτας και του θαλάμου του ανελκυστήρα.

-Πρώτο δημοσίευματα ( Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ )
στην ιστοσελίδα http://hellenictallclub.1talk.net/forum-f37/topic-t116.htm
-Δεύτερο δημοσίευμα (Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ)
στην ιστοσελίδα http://hellenictallclub.1talk.net/forum-f22/topic-t122.htm
-Περισσότερα για τους ανελκυστήρες
στην ιστοσελίδα http://hellenictallclub.1talk.net/forum-f35/topic-t80.htm#247
www.tallclub.gr
Φόρουμ επικοινωνίας και ενημέρωσης του Πανελλήνιου Συλλόγου Υψηλόσωμων

Admin
Admin

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 82
Ηλικία : 50
Τόπος : Αθήνα
Υψος : 198
Registration date : 20/04/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://hellenictallclub.1talk.net

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης