Μια έρευνα του Πανεπιστημίου Princeton της Αμερικής η οποία προκάλεσε πολλές συζητήσεις...για το ύψος, την ικανότητα και τα αποτελέσματα στην αγορά εργασίας..

Πήγαινε κάτω

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου Princeton της Αμερικής η οποία προκάλεσε πολλές συζητήσεις...για το ύψος, την ικανότητα και τα αποτελέσματα στην αγορά εργασίας..

Δημοσίευση από Βασίλης 1 98 Την / Το Τρι Απρ 07, 2009 8:25 pm

ΕΡΕΥΝΑ

Ανάστημα και Υπόσταση/ θέση:
Ύψος, ικανότητα και αποτελέσματα αγοράς εργασίας.

Anne Case
Christina Paxson

Κέντρο Υγείας και Ευημερίας.
Πανεπιστήμιο Princeton

Αύγουστος 2006

Ευχαριστούμε τον Tom Vogl για την εμπειρογνωμονική ερευνητική βοήθεια , και την Angus Deaton για τα σχόλια στα προηγούμενο προσχέδιο. Αυτή η έρευνα έχει υποστηριχτεί από το NICHD παροχή HD041141 και NIA παροχή P01 AG05842-14.

Περίληψη

Εδώ και αρκετό καιρό έχει αναγνωριστεί ότι οι υψηλόσωμοι ενήλικες έχουν δουλειές υψηλότερης υπόστασης και, κατά μέσο όρο, κερδίζουν περισσότερα από άλλους εργαζόμενους. Ένας μεγάλος αριθμός υποθέσεων έχουν διατυπωθεί για να εξηγήσουν την συνάφεια μεταξύ ύψους και απολαβών. Σε αναπτυσσόμενες χώρες, οι ερευνητές έχουν τονίσει παράγοντες όπως η αυτοεκτίμηση, η κοινωνική υπερίσχυση, και διάκριση/ διαφοροποίηση. Σε αυτό το έγγραφο, παραθέτουμε ένα απλούστερη επεξήγηση: Κατά μέσο όρο, οι υψηλόσωμοι άνθρωποι κερδίζουν περισσότερα επειδή είναι εξυπνότεροι. Νωρίτερα της ηλικίας των 3 ετών – πριν η εκπαίδευση είχε την ευκαιρία να παίξει ένα ρόλο – και κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, υψηλόσωμα παιδιά απέδιδαν σημαντικά καλύτερα σε γνωστικά τεστ. Η συσχέτιση μεταξύ ύψους στην παιδική ηλικία και στην ενηλικιότητα είναι κατά προσέγγιση 0,7 και για τους άντρες και για τις γυναίκες, έτσι ώστε ψηλά παιδιά είναι πολύ περισσότερο πιθανό να γίνουν ψηλοί ενήλικες. Ως ενήλικες, οι υψηλόσωμοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να επιλέξουν υψηλών αποδοχών δουλειές οι οποίες απαιτούν πιο προηγμένες λεκτικές και αριθμητικές ικανότητες και μεγαλύτερη εξυπνάδα, για τις οποίες κερδίζουν γενναία κέρδη. Χρησιμοποιώντας 4 σύνολα δεδομένων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, βρήκαμε ότι το ύψος της αμοιβής/ πριμ στις ενήλικες απολαβές μπορεί να επεξηγηθεί από τις βαθμολογίες επίδοσης στα γνωστικά τεστ κατά την παιδική ηλικία. Επιπροσθέτως, δείχνουμε ότι οι υψηλόσωμοι ενήλικες επιλέγουν δουλειές οι οποίες έχουν υψηλότερες απαιτήσεις γνωστικών ικανοτήτων και χαμηλότερες απαιτήσεις σωματικών ικανοτήτων. JEL No. I1, J3

Anne Case
367 Wallace Hall
Princeton University
Princeton, NJ 08544
And NBER
accase@princeton.edu

Christina Paxson
361 Wallace Hall
Princeton University
Princeton, NJ 08544
And NBER
cpaxson@princeton.edu

Εισαγωγή

Εδώ και αρκετό καιρό έχει αναγνωριστεί ότι οι υψηλόσωμοι ενήλικες έχουν δουλειές υψηλότερης υπόστασης και, κατά μέσο όρο, κερδίζουν περισσότερα από άλλους εργαζόμενους. Εμπειρική έρευνα όσον αφορά το ύψος και την επιτυχία στην αγορά εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών χρονολογείται τουλάχιστον έναν αιώνα πίσω (Gowin, 1915), για παράδειγμα, παρουσιάζει μια επισκόπηση των στοιχείων τεκμηριώνοντας τη διαφορά στην διανομή του ύψους των διοικητικών στελεχών και των «μέσων άντρων». Ο Gowin επίσης συγκρίνει τα ύψη ανθρώπων διαφορετικών θέσεων στο ίδιο επάγγελμα, βρίσκοντας ότι οι επισκοπικοί είναι ψηλότεροι κατά μέσο όρο από τους ιεροκήρυκες στις μικρές πόλεις, και οι διευθυντές πωλήσεων είναι ψηλότεροι από τους πωλητές, με παρόμοια αποτελέσματα και για τους δικηγόρους, τους δασκάλους και τους σιδηροδρομικούς υπαλλήλους (σ. 32)
Το ύψος συνεχίζει να είναι υψηλά συνδεδεμένο με την επιτυχία στην αγορά εργασίας στις ανεπτυγμένες χώρες. Τα σχήματα 1 και 2 παρέχουν στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο όπου φαίνεται ότι οι δουλειές υψηλών ικανοτήτων προσελκύουν ψηλότερους εργαζομένους . Κατά μέσο όρο, άντρες Αμερικάνοι in white collar δουλειές είναι μία ίντσα ψηλότεροι από τους άντρες in blue collar δουλειές . Μεταξύ των 30άρηδων αντρών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτοί που δουλεύουν επαγγελματικές και διευθυντικές δουλειές είναι κατά μέσο όρο 6/10 πιο ψηλοί από αυτούς που κάνουν χειρωνακτικές δουλειές. Τα αποτελέσματα για τις γυναίκες είναι περίπου τα ίδια: στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γυναίκες που δουλεύουν ως επαγγελματίες ή διευθύντριες είναι μία ίντσα ψηλότερες από αυτές που απασχολούνται σε ανειδίκευτες χειρωνακτικές δουλειές.
Οι ψηλότεροι άνθρωποι έχουν επίσης, κατά μέσο όρο, ψηλότερο εισόδημα και απολαβές. Ο πίνακας 1 παρουσιάζει τα αποτελέσματα από τη σχέση μεταξύ του λογάριθμου των εισοδημάτων και του ύψους για τους άντρες και τις γυναίκες τα οποία παρατηρήθηκαν στην Εθνική Στατιστική Συνέντευξη/ Έρευνα Υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες (στήλη 1), και μεταξύ ημερολογιακών εισοδημάτων και ύψους για τους άντρες και τις γυναίκες σε μια Βρετανική Μελέτη κοινωνικής ομάδας ιδιαίτερου ενδιαφέροντος το 1958 (στήλες 2 και 3), και σε μια Βρετανική Μελέτη κοινωνικής ομάδας ιδιαίτερου ενδιαφέροντος το 1970 (στήλη 4). Και για τους άντρες και για τις γυναίκες, η σχέση είναι εντυπωσιακή: μία ίντσα αύξηση στο ύψος σχετίζεται με 2 με 2,5 επί τοις εκατό αύξηση στο εισόδημα και στις απολαβές. Μία αύξηση στο ύψος των αντρών στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 25ο έως το 75ο ποσοστό στη διανομή του ύψους – μία αύξηση των 4 ινστών - είναι συσχετισμένο με αύξηση στις απολαβές 10 τοις εκατό κατά μέσο όρο.
Ένας μεγάλος αριθμός υποθέσεων έχουν διατυπωθεί για να εξηγήσουν την συνάφεια μεταξύ ύψους και απολαβών. Σε αναπτυσσόμενες χώρες, το ύψος της αμοιβής/ πριμ στις απολαβές συχνά αποδίδεται σε μεγαλύτερη δύναμη και καλύτερη υγεία που συχνά συνοδεύει το ύψος (Haddad και Bouis 1991, Steckel 1995, Strauss και Thomas 1998). Σε αναπτυσσόμενες χώρες, οι ερευνητές έχουν δώσει έμφαση σε παράγοντες όπως η αυτοεκτίμηση (Freedman 1979, Lechelt 1975, Wilson 1968, Young and French 1996), η κοινωνική υπερίσχυση (Hensley 1993, Klein et al. 1972) και η διαφοροποίηση (Loh 1993, Mangusson, Rasmussen, και Gyllensten 2006). Σε ένα πρόσφατο έγγραφο, Persico, Postlewaite και Silverman (2004) προτείνουν ότι τα αγόρια που είναι ψηλότερα κατά την εφηβική ηλικία είναι πολύ πιο πιθανό να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες οι οποίες «χτίζουν» παραγωγικό ανθρώπινο «κεφάλαιο». Συνεπάγουν ότι οι εμπειρίες της εφηβικής ηλικίας είναι υπεύθυνες για τις υψηλές απολαβές που παρατηρούνται στους ψηλότερους άντρες στην ενηλικιότητα, έτσι ώστε αυτοί που είναι κοντοί σαν έφηβοι να έχουν χαμηλότερες απολαβές, ακόμη κι αν το ύψος τους «καλύψει τη διαφορά» στην ενηλικιότητα.
Σε αυτό το έγγραφο, προσφέρουν μία απλούστερη επεξήγηση: Κατά μέσο όρο, ψηλότεροι άνθρωποι κερδίζουν περισσότερα επειδή είναι εξυπνότεροι. Νωρίτερα από την ηλικία των 3 ετών – προτού η εκπαίδευση είχε μια ευκαιρία να παίξει ρόλο – και κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, ψηλότερα παιδιά αποδίδουν σημαντικά καλύτερα σε γνωστικά τεστ. Η συσχέτιση μεταξύ ύψους στην παιδική ηλικία και στην ενηλικιότητα είναι κατά προσέγγιση 0,7 και για τους άντρες και για τις γυναίκες, έτσι ώστε τα ψηλά παιδιά είναι πολύ πιο πιθανό να γίνουν ψηλοί ενήλικες. Ως ενήλικες, οι υψηλόσωμοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να επιλέξουν υψηλών αποδοχών δουλειές οι οποίες απαιτούν πιο προηγμένες λεκτικές και αριθμητικές ικανότητες και μεγαλύτερη εξυπνάδα, για τις οποίες κερδίζουν γενναία κέρδη.
Στην Ενότητα ΙΙ, κάνουμε μια ανασκόπηση της σχετικής βιβλιογραφίας όσον αφορά τους περιβαλλοντικούς και γενετικούς καθοριστικούς παράγοντες της ανάπτυξης και της επίγνωσης και συζητάμε τις αιτίες γιατί το ύψος και η γνωστική ικανότητα είναι πιθανό να συσχετιστούν. Ο συγχρονισμός της σωματικής ανάπτυξης και της γνωστικής είναι σημαντικός για την εμπειρική μας δουλειά, και εστιάζουμε την προσοχή μας στα υποδείγματα που υπάρχουν για τον καθένα μας. Η ενότητα ΙΙΙ περιέχει ένα θεωρητικό πλαίσιο το οποίο παρακινεί την εμπειρική μας έρευνα, και η ενότητα IV συζητά τα σύνολα δεδομένων που χρησιμοποιούμε. Στην ενότητα V παρουσιάζονται τα στοιχεία/ δεδομένα. Πρώτα δείχνουμε πως το ύψος των παιδιών και ενηλίκων συσχετίζεται στο περιβάλλον της παιδικής ηλικίας, και κάνει το γεγονός το οποίο συνηθισμένοι παράγοντες επηρεάζουν και το ύψος και την γνωστική ικανότητα. Παρουσιάζουμε δεδομένα και από τα τρία σύνολα στοιχείων – δύο από την Βρετανία και ένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες – ότι τα ψηλότερα παιδιά έχουν καλύτερη επίδοση σε μια ποικιλία γνωστικών τεστ τα οποία χορηγήθηκαν σε διαφορετικές ηλικίες. Έπειτα, εξετάζουμε πώς το ύψος είναι συσχετισμένο με τις απολαβές και την επαγγελματική επιλογή. Βρίσκουμε ότι, το ύψος των πριμ (αμοιβής) στις απολαβές των ενηλίκων μπορεί να εξηγηθεί από τις επιδόσεις στα γνωστικά τεστ κατά την παιδική ηλικία. Επιπροσθέτως, δείχνουμε ότι ψηλότεροι ενήλικες επιλέγουν δουλειές οι οποίες έχουν ψηλότερες απαιτήσεις γνωστικών ικανοτήτων και χαμηλότερες απαιτήσεις σωματικών ικανοτήτων.

1 .Τα στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες βασίζονται σε δεδομένα από την Εθνική Στατιστική Συνέντευξη/ Έρευνα Υγείας, και τα Βρετανικά στοιχεία στα δεδομένα από το 1970 Βρετανική Μελέτη κοινωνικής ομάδας ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Το σύνολο αυτών των δεδομένων θα συζητηθούν λεπτομερώς παρακάτω.

Η μετάφραση έχει γίνει από το μέλος του συλλόγου μας Σιδηροπούλου Ζωή

Οποιος ή όποια επιθυμεί να διαβάσει όλη την έρευνα στην αγγλική γλώσσα δεν έχει παρά να το ζητήσει από το σύλλογο στο info@tallclub.gr.

Βασίλης 1 98

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 52
Ηλικία : 50
Τόπος : Αθήνα
Υψος : 1 98
Registration date : 24/04/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης