Το διοικητικό μας συμβούλιο και οι σκοποί του συλλόγου σύμφωνα με το καταστατικό.

Πήγαινε κάτω

Το διοικητικό μας συμβούλιο και οι σκοποί του συλλόγου σύμφωνα με το καταστατικό.

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τετ Μάης 28, 2008 10:10 pm

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΨΗΛΟΣΩΜΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Κ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ
ΕΔΡΑ : ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ 3 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 2486041-45 ΦΑΞ: 2102474080 email: info@tallclub.gr

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Υψηλόσωμων

ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ( 1.98 ) ( πρόεδρος )
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ( 2.02 ) ( αντιπρόεδρος )
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (1.93 )( γεν. γραμματέας )
ΒΑΡΔΑΚΗ ΕΦΗ ( 1.83 ) ( ταμίας )
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ ( 1.91) ( μέλος )
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ( 2.02 ) ( μέλος )
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ( 2.09 ) ( μέλος )
ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ( 1.88 ) ( μέλος )
ΦΑΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ( 2.07 ) ( μέλος )
ΔΗΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ( 1.90 ) (αναπληρ. μέλος)

ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ
Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΨΗΛΟΣΩΜΩΝ»

Άρθρον 1ο ΣΥΣΤΑΣΗ – ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΕΔΡΑ
Ιδρύεται Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΨΗΛΟΣΩΜΩΝ».
Στην Αγγλική γλώσσα η επωνυμία του Συλλόγου θα είναι «HELLENIC TALL CLUB».
Έδρα του Συλλόγου ορίζεται ο Δήμος Άνω Λιοσίων.
Ο Σύλλογος μπορεί να δημιουργεί παραρτήματα σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας.
Άρθρον 2ο ΣΚΟΠΟΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Σκοποί του Σωματείου είναι:
α) Η κατοχύρωση, προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των υψηλόσωμων ατόμων που διαμένουν εντός της Ελληνικής Επικράτειας.
β) Η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και υποστήριξης ιατρικής, εκπαιδευτικής, ψυχοσωματικής, ηθικής, σε υψηλόσωμα άτομα (ενήλικες ή ανήλικες).
γ) Η διαφώτιση της κοινής γνώμης, της πολιτείας και κάθε αρμόδιου φορέα για τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των υψηλόσωμων ατόμων και η με κάθε τρόπο βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, εκπαίδευσης, ένδυσης και υπόδησης, ιατρικής αντιμετώπισης και πρόληψης, μεταφοράς, ψυχαγωγίας και εν γένει κάθε δραστηριότητας των υψηλόσωμων ατόμων.
δ) Η έκδοση βιβλίων, περιοδικών και γενικά παντός εντύπου, η διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων για την επίλυση των πάσης φύσεως προβλημάτων των υψηλόσωμων ατόμων για την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων.
ε) Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, εκπαίδευσης, ιατρικής πρόληψης και αντιμετώπισης των συνδρόμων που εμφανίζονται στα υψηλόσωμα άτομα (ενδεικτικά αναφέρονται marfan, kleinfeller και το acromegly).
στ) Η συνεργασία με κοινωνικούς, επιστημονικούς, πανεπιστημιακούς και πάσης φύσεως φορείς και οργανισμούς, προκειμένου να επιλυθούν και προωθηθούν οιαδήποτε προβλήματα αφορούν στα υψηλόσωμα άτομα, καθώς και η συνεργασία με Πανεπιστήμια για τη διενέργεια ερευνών και μελετών, αναφορικά με θέματα που αφορούν τα υψηλόσωμα άτομα.
ζ) Η ενασχόληση και η ζύμωση των μελών του Συλλόγου με τα προβλήματα, τα δικαιώματα και τις εν γένει ανάγκες των υψηλόσωμων ατόμων και η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η συνεργασία με όλους τους φορείς δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, καθώς και η παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης στα προβλήματα των υψηλόσωμων, που αφορούν στις συνθήκες μεταφοράς, ψυχαγωγίας, σχολικής εκπαίδευσης, ιατρικής πρόληψης κλπ.
η) Η συμμετοχή σε κοινοτικά ή πάσης φύσεως προγράμματα και διεθνείς οργανισμούς για την προώθηση, αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων των υψηλόσωμων ατόμων, σε πανελλαδικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
θ) Η καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του Συλλόγου αφενός και αφετέρου μεταξύ αυτών, της Πολιτείας, των κρατικών αρχών, των Δήμων και Κοινοτήτων, των Πανεπιστημίων και κάθε αρμόδιων φορέων.
Άρθρον 3 ΜΕΣΑ
Ο Σύλλογος επιτυγχάνει τους σκοπούς του με κάθε νόμιμο μέσον. Ενδεικτικά αναφέρονται :
α) Η ανάπτυξη κάθε είδους κοινωνικής, μορφωτικής, πολιτιστικής και ψυχαγωγικής δραστηριότητας, εκδηλώσεις αθλητικές και πολιτιστικές, διαλέξεις, σεμινάρια, εκδόσεις ενημερωτικών εντύπων, ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εκδρομές, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια, πάσης φύσεως εκδηλώσεις κλπ.
β) Ο συντονισμός των δραστηριοτήτων του Συλλόγου με διαρκή επαφή και ενασχόληση των μελών του, η διαρκής επαφή με άλλους κοινωνικούς, πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς, ιατρικούς, ερευνητικούς φορείς και γενικά υπηρεσίες που είναι αρμόδιες και μπορούν να διευθετήσουν και επιλύσουν θέματα που αφορούν την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των υψηλόσωμων ατόμων.
γ) Η πραγματοποίηση διαβημάτων, παραστάσεων, ανακοινώσεων παραπόνων, η υποβολή αναφορών στις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, Υπουργεία, Δήμους και Κοινότητες και γενικά σε κάθε αρμόδιο φορέα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, για κάθε ζήτημα που αφορά την προάσπιση των δικαιωμάτων των υψηλόσωμων ατόμων. Η συνεργασία με άλλους Συλλόγους, οργανώσεις, ιδρύματα, κρατικές και δημοτικές αρχές για την προάσπιση των δικαιωμάτων των υψηλόσωμων ατόμων.
Η καταγγελία και η έγκληση στις διοικητικές και δικαστικές αρχές για παραβάσεις της νομοθεσίας, όσον αφορά τα δικαιώματα των υψηλόσωμων ατόμων.
δ) Η οργάνωση διαλέξεων, ομιλιών, σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων, ερευνητικών προγραμμάτων, συγκεντρώσεων, εορτών, καλλιτεχνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και η συμμετοχή σε κοινοτικά αναπτυξιακά, επιστημονικά και άλλα προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναφορικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων των υψηλόσωμων ατόμων.
Η διοργάνωση εκδρομών, χορών και άλλων καλλιτεχνικών, αθλητικών, κοινωνικών και πνευματικών εκδηλώσεων, για τη δημιουργία πόρων για τις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Η έκδοση ενημερωτικών δελτίων και εντύπων για την εξυπηρέτηση των πιο πάνω σκοπών.
ε) Η οργάνωση ομιλιών και διαλέξεων διαφωτιστικού περιεχομένου, καθώς και σεμιναρίων, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για την ενημέρωση της κοινωνίας και την διευκόλυνση της επικοινωνίας των μελών.

Admin
Admin

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 82
Ηλικία : 50
Τόπος : Αθήνα
Υψος : 198
Registration date : 20/04/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://hellenictallclub.1talk.net

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης