25-1-11 Κατάθεση καταγγελίας στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων με θέμα : H αδιαφορία του Ο.Σ.Κ υποκρύπτει πιθανές ενδείξεις εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πελατειακών σχέσεων με εμπορικά συμφέροντα. Επικίνδυνα, μη εργονομικά θρανία και καρέκλες !!!

Πήγαινε κάτω

25-1-11 Κατάθεση καταγγελίας στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων με θέμα : H αδιαφορία του Ο.Σ.Κ υποκρύπτει πιθανές ενδείξεις εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πελατειακών σχέσεων με εμπορικά συμφέροντα. Επικίνδυνα, μη εργονομικά θρανία και καρέκλες !!!

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τετ Φεβ 09, 2011 4:44 pm

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΨΗΛΟΣΩΜΩΝ
( Αρ.απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών : 6451 στις 14/12/06 )
Εδρα : Σωτήρη Πέτρουλα 3, Ανω Λιόσια, Νομός Αττικής , Τ.Κ.:13341
Τηλ.: 210 2486041-5 Φαξ : 210 2474080 Κιν. : 6944580770
site:www.tallclub.gr email : info@tallclub.gr
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 127

Προς : τον Πρόεδρο του ΟΣΚ κ Παναγιώτη Κερχουλά (Αρ.Πρωτ..ΟΣΚ 1075 3/2/11)

Κοιν.:
Στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου (μέλος του συλλόγου μας)
Στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ Άννας Διαμαντοπούλου
Στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ Δημήτρη Ρέππα
Στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ κ Ηρακλή Δρούλια

ΘΕΜΑ :

Μη εργονομικά θρανία και καρέκλες στα σχολεία, επικίνδυνα για την υγεία κυρίως των υψηλόσωμων παιδιών.
H αδιαφορία του Ο.Σ.Κ υποκρύπτει πιθανές ενδείξεις εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πελατειακών σχέσεων με εμπορικά συμφέροντα.

Αγαπητέ κ. πρόεδρε,

Πάρα πολλά από τα ενήλικα μέλη του συλλόγου μας, όπως και οποιοσδήποτε υψηλόσωμος Έλληνας πολίτης , αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια των μαθητικών τους χρόνων ιδιαίτερες δυσκολίες με την κακή στάση του σώματός τους, διότι κάθονταν σε ένα θρανίο και μια καρέκλα που απλώς δεν τους « χωρούσε » … Δυστυχώς ακόμα και σήμερα αρκετά παιδιά των μελών του συλλόγου μας, όπως και οποιοδήποτε άλλο υψηλόσωμο παιδί – μαθητής στις τάξεις του Λυκείου, εκθέτει την υγεία του στον επιβλαβή παράγοντα της ‘‘κακής στάσης του σώματός’’, λόγω των μικρότερων προδιαγραφών των θρανίων και των καρεκλών. Πρέπει να επισημάνουμε πως η λανθασμένη στάση του σώματος που έχουν οι μαθητές κατά τη διάρκεια των ωρών διδασκαλίας, παίζει σπουδαίο ρόλο στην απόδοση τους και αποτελεί αιτία προβλημάτων υγείας που θα παρουσιαστούν στο μέλλον.

Αγαπητέ κ πρόεδρε

Με αφορμή την αδιαφορία των υπηρεσιών σας και την προσπάθεια μας για διερεύνηση του θέματος θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Α.)Οι υπηρεσίες του Ο.Σ.Κ., αδυνατούν και δεν επιθυμούν να επιβεβαιώσουν πως εκατοντάδες ανήλικοι υψηλόσωμοι μαθητές στις τάξεις του Λυκείου δεν «χωρούν» να κάτσουν στα θρανία τους, αφού απλά δεν υπάρχουν ανάλογα θρανία, ενώ χιλιάδες άλλοι μαθητές ταλαιπωρούνται ομοίως, μιας κ ο μέσος όρος ύψους των «σχολικών τραπεζοκαθισμάτων» είναι απαράδεκτα λανθασμένα υπολογισμένος..

Β.) Η αδιαφορία των υπηρεσιών του ΟΣΚ για την επίλυση του ζητήματος,
η μη πραγματοποίηση διαγωνισμού για την δημιουργία ενός σύγχρονου, εργονομικού σχεδιασμού θρανίων , η μη τήρηση των τελευταίων «πράσινων» ευρωπαϊκών προτεινόμενων προδιαγραφών και η εμμονή στην κατασκευή ενός συγκεκριμένου απαρχαιωμένου τύπου θρανίων και καρεκλών, υποκρύπτουν πιθανές ενδείξεις εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πελατειακών σχέσεων με εμπορικά συμφέροντα και πιθανή «φωτοτυπία» τεχνικών προδιαγραφών στις σχετικές προκηρύξεις εκατομμυρίων ευρώ.

Γι’αυτό παρακαλούμε όπως με την άμεση δική σας συμβολή, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων να απαντήσει ξεκάθαρα για ποιο λόγο εκατοντάδες ανήλικοι μαθητές δεν χωρούν κυριολεκτικά να κάτσουν στα θρανία τους και ταυτόχρονα να δώσει άμεση λύση, μέσω των ρυθμιζόμενων θρανίων, που να ικανοποιεί όλες τις πληθυσμιακές ομάδες διαφορετικού ύψους μαθητών. (Ο καθορισμός όμως του μέγιστου ύψους των θρανίων και καρεκλών δεν καθορίζεται από τον υπολογισμό του μέσου όρου ή οποιαδήποτε απαρχαιωμένης έρευνας ή πρόχειρης μελέτης, αλλά αποτελεί ένα μέγεθος που πρέπει να χωρά όλους τους ανθρώπους....)

Είμαστε σίγουροι ότι δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για την απαράδεκτη ύπαρξη αυτού του σύγχρονου Προκρούστη στην εποχή μας.

Με τη σιγουριά για την άμεση συμβολή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ
*Σας επισυνάπτουμε :
1.) Ένα από τα πολλά δημοσιεύματα, μιας έρευνας του Πανεπιστημίου του Πειραιά με ανάλογο θέμα «Θέλουμε μια χώρα ένα νούμερο μεγαλύτερη» (εφημερίδα Τα Νέα στις 29-1-09 ).
2.)Το έγγραφο της ΟΣΚ ΑΕ (αρ.πρ. 33-00/38/2457 στις 29-01-2009) και φυσικά μη επιστημονικά αποδεκτό !
3.) Την τεχνική προδιαγραφή του ύψους παλιότερης προκήρυξης προμήθειας θρανίων του ΟΣΚ, όπου στο καθαρό ύψος των θρανίων δεν χωρούν να κάτσουν άτομα υψηλότερα του 1,85 !
Και 4.) Ορισμένες φωτογραφίες για την κατανόηση του θέματος.
Admin
Admin

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 82
Ηλικία : 50
Τόπος : Αθήνα
Υψος : 198
Registration date : 20/04/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://hellenictallclub.1talk.net

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης